Learn for Sight, el nostre projecte solidari d’oftalmologia

Quedar-se cec per no poder pagar una operació de cataractes. Això és el que passa al Senegal ia molts altres llocs del món, on hi ha un problema sever amb l’accés a l’oftalmologia. Davant d’aquest panorama, iniciatives com Learn for Sight són essencials”, explica Alfredo Adan Civera, el nostre director mèdic i un dels col·laboradors d’aquest projecte. Learn for sight és un treball de cooperació internacional impulsat per Hospital Clínic de Barcelona i el pilot Marc Márquez en col·laboració amb part del nostre equip mèdic, com Bernardo Sanchez-Dalmau, que treballa perquè les persones amb dèficit visual i sense recursos econòmics de països en vies de desenvolupament tinguin accés a una assistència oftalmològica de qualitat. Com? Oferint assistència clínica, formant oftalmòlegs autòctons i usant la telemedicina per seguir casos complexos.
L’octubre passat, un equip de 7 professionals, format per oftalmòlegs, optometristes i personal d’infermeria, es va desplaçar a Thiès, a l’est del Senegal, per operar persones amb cataractes. En una setmana, van intervenir 237 pacients.
✊ A propòsit del Dia Mundial de la Beneficiència, que destaca la importància de la solidaritat en la construcció d’un món més just i humà.
Àmplia la informació al nostre bloc: https://lnkd.in/dSR8hV82