Professionals de l’ICOF tornen a Haití en el marc del Programa Learn for Sight

L’equip de professionals de l’ICOF (Institut Clínic Oftalmología) de l’Hospital Clínic torna a viajar a Haití en el marc del Programa Learn for Sight

Del 5 al 15 d’abril, una nova delegació d’oftalmòlegs, optometristes i infermeres de l’ICOF de l’Hospital Clínic, liderats pel Dr. Jorge Peraza, han viatjat a Haití, en el marc del Projecte Learn for Sight, el nostre projecte solidari d’Oftalmologia. L’objectiu del projecte Learn for Sight és millorar la salut visual de les persones a Haití a través de l’assistència, la formació i la innovació.

El programa Learn for Sight facilita l’accés a l’oferta formativa i els recursos del Grup Hospital Clínic a especialistes de països del Tercer Món. Així, una vegada formats, podran desenvolupar la seva activitat assistencial als seus països d’origen, traslladant a la pràctica clínica els coneixements i els aprenentatges adquirits.

Haití és un dels països més pobres del món. El 60% de la població viu en situació de pobresa extrema. Una zona maltractada pel narcotràfic, la corrupció i la inestabilitat política i els desastres naturals. Port au Prince, la capital, té 11,26 milions d’habitants i només 50 oftalmòlegs. D’aquests, només 12 són quirúrgics. Hi ha alta prevalença de casos de glaucoma, cataractes i defectes refractius. Amb l’instrumental quirúrgic necessari i un equip portàtil, cada any un grup de professionals de l’ICOF s’hi trasllada.

Des de Món Clínic hem participat en tota la logística del viatge.